Кулеба поспілкувався з новим главою МЗС Польщі

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч з новим міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським. Однією з основних тем розмови стали переговори України з Європейським союзом. Про це повідомив МЗС України в Telegram.

За інформацією МЗС, Сікорський заявив Кулебі, що Польща активно працюватиме над тим, щоб лідери країн Євросоюзу зробили рішення про початок переговорів з Україною.

Польський чиновник також підтвердив свою готовність зміцнювати українсько-польські відносини, протистояти агресії Росії, підтримувати вступ України до Євросоюзу та НАТО, а також співпрацювати з Україною в інших міжнародних питаннях.

Згадаємо, що 14-15 грудня у Брюсселі відбудеться саміт Європейського Союзу, на якому головним питанням буде схвалення початку переговорів щодо членства України в ЄС.

Дмитро Кулеба раніше повідомив, що на саміті Євросоюзу будуть розглянуті п'ять важливих питань щодо України:

  • початок переговорів щодо членства в ЄС;
  • запуск фонду фінансової підтримки України;
  • схвалення фінансування європейського фонду миру для постачання зброї Україні;
  • 12-й пакет санкцій проти Росії;

12 грудня вечором Сейм Польщі проголосував за довіру складу Ради міністрів під керівництвом прем'єр-міністра Дональда Туска. Склад уряду підтримали 248 польських депутатів, проти було 201, жоден депутат не утримався від голосування. В уряді Дональда Туска буде дев'ятнадцять міністрів.