Кулеба розповів, як Україна боротиметься з блокадою на польському кордоні

Україна готується до переговорів з Польщею щодо розблокування кордону

Україна проведе переговори з новим урядом Польщі "на всіх рівнях" у питанні розблокування кордону між країнами внаслідок страйку польських перевізників в районах контрольно-пропускних пунктів. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Чиновник зазначив, що дана ситуація з блокадою кордону та обмеженнями на імпорт деяких українських товарів з боку Польщі є "складною історією". Проте у Києві бачать налаштованість Варшави "на розв'язання проблем".

Переговори з главою МЗС Польщі

Про це, зокрема, йшлося під час переговорів з главою МЗС Польщі Радославом Сікорським в ході його візиту до української столиці 22 грудня. Кулеба зазначив, що його польський колега під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським тоді "доніс певні сигнали" від уряду Дональда Туска та окреслив бачення Варшави стосовно розв'язання наявних проблем.

"Далі будуть контакти з новим польським урядом на всіх рівнях... вони вже заплановані. Будемо шукати рішення", - сказав Кулеба.

Нагадаємо, польські фермери вранці 4 січня відновили блокування пункту пропуску "Шегині-Медика"

Заблоковані напрямки на кордоні

Як відомо, на польсько-українському кордоні залишаються заблокованими ще три напрямки. Це "Ягодин-Дорогуськ", "Краківець-Корчова", "Рава-Руська-Гребенне".

Також повідомлялося, що час очікування водіїв на виїзд із Польщі через пункт пропуску з Україною в Дорогуську збільшився до понад 30 днів через посилення протесту перевізників.

До слова, міністр сільського господарства країни Чеслав Секерський заявив, що ембарго на експорт українських товарів до Польщі - безстрокове.