Кулеба у Брюсселі зустрівся з очільником МЗС Угорщини Сійярто

Зустріч міністрів закордонних справ України та Угорщини

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч з угорським колегою Петером Сійярто на полях міністерської зустрічі НАТО. Обидва лідери висловили сподівання щодо подальшого покращення відносин між двома країнами.

Про результати переговорів Кулеба повідомив у своєму Twitter. Він відзначив, що переговори тривали, але не розкрив конкретні деталі обговорення.

"Ми обоє погодилися з тим, що за останні тижні було зроблено низку кроків для подолання проблем у наших двосторонніх відносинах. З огляду на це, очікуємо подальших конструктивних подій найближчими днями й тижнями", - заявив Кулеба.

Також міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто розповів про результати переговорів з Кулебою на своїй сторінці у Фейсбук.

За словами Сійярто, відбулися "подальші кроки для відновлення взаємної довіри" між Угорщиною та Україною. Він також зазначив прогрес у питанні змін до угоди про контроль прикордонного руху, що має сприяти прискоренню перетину кордону. Сійярто з великою надією чекає на заплановану зустріч робочої групи з питання закону про освіту, адже відновлення прав угорської меншини на Закарпатті є дуже важливим для Угорщини. Також він наголосив, що розвиток інфраструктури на кордоні дозволить значно збільшити торгівлю України з Європою.

Джерело: Еспресо