Кулеба закликав союзників передати Україні більше "чортових Patriot"

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що якби Україна мала достатньо систем протиповітряної оборони, вона змогла би захистити своїх громадян і економіку. Він зробив цей висновок в інтерв'ю Politico.

Кулебу запитали, чи є правда в закликах США до України припинити обстріли російських нефтепереробних заводів, але він не підтвердив цю інформацію. Однак, він міцно заявив, що іноді наші західні союзники хочуть, щоб Україна боролася зі шматочками зброї.

За словами голови МЗС, Заходу затримує поставки зброї, і зараз українським Збройним Силам не вистачає достатньої зброї. Водночас союзники стверджують, що Україна не може перемогти і наздоганяє супротивника.

ЗРК Patriot

"Хлопці, вся ця картина реальності, яку ви малюєте, є наслідком одного простого факту - того, що українські солдати не мають достатньої кількості зброї, яку ви не надаєте", - сказав Кулеба.

Також він закликав союзників надати Україні протиповітряні системи "чортові Patriot".

"Якби ми мали достатньо систем протиповітряної оборони, зокрема Patriot, ми могли би захистити не тільки життя наших людей, але й нашу економіку", - додав Кулеба.

Також варто зазначити, що останнім часом росіяни заявляють, що вони знищили установки Patriot, проте аналітики ISW не підтверджують цю інформацію.