Купують деталі на AliExpress: у Повітряних силах розповіли про "нові" дрони росіян

Загарбники з Росії замовляють деталі для безпілотників на AliExpress, якими вони атакують Україну.

Ці безпілотники можуть вміщати кілька кілограмів вибухівки. Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

Ігнат зазначив, що росіяни створюють безпілотники невстановленого типу.

Залишайтесь з нами на нашому телеграм-каналі новин - INKORR

"Ми бачили уламки і залишки цих безпілотників, які можна відчути за куплених на AliExpress деталей. Практично з простих матеріалів ці безпілотники збираються і запускаються у нашому напрямку. Це далеко не перший раз, коли ворог використовує такі саморобні апарати", - пояснив Ігнат.

Такі дрони становлять значну небезпеку.

"Ці безпілотники можуть нести кілька кілограмів вибухівки, тому вони є небезпечними. З північного напрямку було запущено два таких апарати", - додав Ігнат.

У ніч на 22 жовтня російські окупанти знову атакували Україну за допомогою безпілотників. Також були використані керовані літальні апарати та зенітні ракети. Протиповітряній обороні вдалося збити одну ракету та шість безпілотників ворога.

Росія, ймовірно, буде комбінувати ракети, керовані бомби та безпілотники під час своїх атак на Україну. Завдяки цьому загарбники намагаються знайти слабкі місця української протиповітряної оборони перед можливими зимовими наступами. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).