Ліміт збільшили: Укрпошта анонсувала нововведення під час відправлення за кордон

Укрпошта спрощує процедуру надсилання товарів за кордон

Генеральний директор національної поштової служби України "Укрпошта" Ігор Смілянський повідомив, що законодавство буде спрощено для малих виробників, які торгують за кордон через власний сайт або маркетплейс

Минулого тижня Верховна Рада прийняла законопроект, який встановлює нові правила надсилання товарів підприємцями за межі України. Укрпошта долучилася до цього закону та разом з депутатами зробила новину, яка полегшить процедуру надсилання товарів для малих виробників.

"Раніше для ФОП та юросіб було як: якщо вартість товару + доставка разом становлять понад 150 €, привіт, бюрократія і незручності – оформлення тільки через подання вантажної митної декларації, в окремій митній системі, до якої без брокера – ні доступу, ні розуміння, як це зробити правильно. Та й, більше того, оформлення однієї такої декларації в середньому коштувало 1 500 – 2 500 гривень. І скільки потенційних міжнародних підприємців ми втрачали лише на цьому?", – пояснив він.

Тепер закон збільшив поріг вартості товарів, що можуть бути надіслані без потреби оформлення вантажної митної декларації. Поріг становить 1 000 євро.

Це означає, що усі юридичні особи зможуть офіційно оформляти посилки на сайті Укрпошти без додаткової бюрократії та витрат. Крім того, товари можна буде надсилати до будь-якого з 660 000 відділень у 192 країнах по всьому світу.

Такі нововведення збільшать експортні можливості українських виробників та полегшать процес надсилання товарів за кордон.

Нагадаємо, Укрпошта оновила послугу карткових переказів.