Ломаченка внесли до списку зрадників

Українського боксера Василя Ломаченка внесли до списку держзрадників, який веде громадська організація "Рух ЧЕСНО".

Причиною стала його нещодавня скандальна публікація в соцмережах з проповіддю митрополита УПЦ Московського патріархату Лонгіна, повідомляє сайт chesno.org.

У ній Лонгін звинувачує Україну в тому, що вона "розпочала війну проти бога, церкви господньої та українського народу". Це є одним із ключових наративів російської пропаганди щодо обшуків СБУ у приміщеннях московського патріархату.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Публічність накладає певні соціальні зобов'язання і на спортсменів, адже вони є кумирами наших дітей, і впливають на думку молодого покоління. Важко повірити, що зірки нашого спорту самостійно не в змозі визначити, хто з ким воює, хто почав війну, хто є державою-терористом. Це вже позиція людини. Поширення фейків російської пропаганди завдає шкоди нашій країні не менше, ніж ракети і шахеди", прокоментувала ситуацію лідерка "Руху ЧЕСНО" Віта Думанська.

Василь Ломаченко неодноразово потрапляв у скандали через свою релігійну позицію. Раніше український боксер в Instagram виклав світлини, як допомагає пекти проскури в Києво-Печерській лаврі. За свій допис спортсмен дістав шквал критики, хоча були й ті, хто його підтримав. Потім почав публікувати проповіді московського попа про війну в Україні.