Лубінець прокоментував розстріл українських полонених

Російські окупанти розстріляли українських військових, які здавалися у полон. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець прокоментував цей випадок. Він стверджує, що росіяни безжалісно вбили українських військових, які показували, що є беззбройними та не становили загрози. Точна кількість загиблих ще не встановлена, проте це були військовослужбовці Сил оборони.

Лубінець вирішив звернутися до міжнародних організацій. Він планує надіслати офіційні листи до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста з метою зафіксувати та публічно визнати, що російські військові здійснюють вбивства українських полонених. Лубінець вбачає це як чергове порушення Росією норм міжнародного гуманітарного права.

Інші випадки розстрілів полонених

На жаль, це не перший випадок розстрілу українських полонених російськими окупантами. Раніше стало відомо про загибель бійців біля Роботиного на Запорізькому напрямку та на позиції Музей в Авдіївці. Уповноважений Верховної Ради повідомив, що в російському полоні знаходиться 28 тисяч громадян України і пропонує створити коаліцію для їх повернення.