Масарика має стати вулицею Фаріон – донька мовознавці зробила заяву

Масарика вулиця показана Фаріон - мовознавиця заявила
Масарика вулиця показана Фаріон - мовознавиця заявила

Відома українська діячка Ірина Фаріон стала жертвою нападу, який призвів до її смерті у лікарні. Фотографії з місця стрілянини були оприлюднені Софією Семчишин, дочкою Ірини Фаріон. Громадяни приходять сюди, щоб принести квіти та лампадки в знак пам'яті про неї.

За словами Софії Семчишин, на місці вбивства повинен бути встановлений пам'ятник, а вулиця Масарика має бути перейменована на честь професорки.

Блок галереї

«Це неймовірний біль. Дякуємо всім за вашу підтримку та любов до моєї мами. Я розумію, як сильно ви страждаєте. Знаю, що ваші сльози становлять океан у ваших серцях. Я обіймаю вас всіх. Сьогодні і завтра ви станете частиною нашої української родини. Мама з неба все бачить. Я вважаю, що на місці її вбивства повинен бути пам'ятник. Вулиця Масарика має бути перейменована на честь Ірини Фаріон. На школі, де вона навчалася, повинна бути меморіальна дошка», - зазначила Софія Семчишин.

Раніше Юрій Рибчинський, Герой України, назвав тих, хто продовжить справу Ірини Фаріон.

Нагадаємо, що 19 липня колишня депутатка та мовознавиця Ірина Фаріон померла в лікарні після нападу. Лікарі провели оперативне втручання і продовжували боротьбу за її життя. Однак стан Ірини Фаріон був критичний.

На Ірину Фаріон було вчинено напад у Львові. Ввечері 19 липня невідома особа постріляла в неї. Це сталося на вулиці Масарика. Місцеві мешканці зазначали, що протягом тижня побачили молодого хлопця біля цього будинку.

Поліція продовжує розслідування злочину щодо вбивства Ірини Фаріон. Наразі про нападника відомо небагато, але правоохоронці вважають, що цей злочин був запланованим.

Сусіди Ірини Фаріон розповіли про вбивцю.

Ірину Фаріон поховають на Личаківському кладовищі, на центральній алеї біля могили Володимира Івасюка.

Читайте також