Масована атака дронів та майже 400 снарядів по Херсонщині: яка ситуація в регіонах

У Волині, Закарпатті, Київщині, Рівненщині, Чернівецькій та Тернопільській областях ніч минула спокійно, без обстрілів. Цю інформацію надали обласні військові адміністрації.

Хмельниччина

В нічний час сили ППО ЗСУ зупинили БПЛА типу Shahed під час повітряної тривоги. Немає даних про постраждалих або руйнування.

Кіровоградщина

На території області сили ППО збили ворожий безпілотник "Шахед". Немає постраждалих або руйнувань.

Чернігівщина

Протягом доби зареєстровано два обстріли (10 вибухів). Ворог обстрілював Корюківський район з використанням САУ та безпілотників FPV. Поки немає даних про постраждалих або зруйновані об'єкти. Інформація уточнюється.

Сумщина

Вночі російські війська здійснили артобстріл в громаді Краснопіль. Зафіксовано п'ять вибухів. Протягом дня російська сторона здійснила чотири обстріли прикордонних територій та населених пунктів. Загалом зафіксовано 15 вибухів. Обстрілі відбулись в громадах Юнаківськ та Білопіль. Немає даних про постраждалих. Ворожий безпілотник FPV був знищений у Сумському районі.

Запорізька область

За минулу добу російські війська здійснили 84 обстріли в 19 населених пунктах області. Мирні жителі не постраждали. Загарбники двічі обстріляли Роботине за допомогою РСЗВ та здійснили 13 атак безпілотниками на міста та села, зокрема Новоданилівку, Новодарівку, Малинівку, Червоне, Чарівне, Роботине та Малу Токмачку. Також на території Гуляйполя, Левадного, Темирівки, Полтавки, Білогір'я, Преображенка, Кам'янського, П'ятихаток, Степового та Плавнів було здійснено 69 артилерійських обстрілів. Зареєстровано три випадки пошкодження житлових будинків.

Дніпропетровщина

Рано вранці російські війська обстріляли Нікополь артилерією. Немає постраждалих. ППО успішно працювало в Криворізькому районі. Вечором російські війська знову атакували Нікополь артилерією. Там почулися потужні вибухи. Люди не постраждали, наразі триває з'ясування наслідків обстрілу.

Харківщина

Понад 15 населених пунктів Харківщини були обстріляні артилерією та мінометами. Серед них Ветеринарне Харківського району, Івашки, Уди Богодухівського району, Вовчанськ, Бударки Чугуївського району, Амбарне, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп'янського району. Сьогодні вночі ворожі війська вдарили по Подолях Куп'янського району. Був пошкоджений приватний будинок, немає даних про постраждалих. Вчора російські сили обстріляли Вовчанськ Чугуївського району за допомогою артилерії, пошкоджено приватні будинки та господарчі споруди, але без постраждалих. Також було обстріляне село Піщане Куп'янського району, постраждав один місцевий мешканець, який був госпіталізований. В селі Козача Лопань був пошкоджений приватний будинок в результаті обстрілу. Немає постраждалих.

Луганщина

Міномети та артилерія обстріляли Невське і Білогорівку. На території Білогорівки та Серебрянського лісу противник два десятки разів намагався штурмувати позиції українських військових з підтримкою авіації. Загалом за добу було 129 обстрілів (528 снарядів).

Донеччина

Сім населених пунктів досвідчують обстріл з боку російських військ: Богоявленка, Бердичі, Курахове, Орлівка, Авдіївка, Велика Новосілка, Гродівка. Пошкоджено три житлові будинки, господарську споруду та ЛЕП. За минулу добу було двоє поранених.

Миколаївщина

Протиповітряна оборона знищила чотири БпЛА типу Shahed 131/136. Було пошкоджено складські будівлі на одному з промислових підприємств, але наразі немає даних про постраждалих. Вчора вдень були зафіксовані ворожі артилерійські обстріли у с. Солончаки Куцурубської громади, при цьому постраждалих немає.

Одещина

Окупаційні війська продовжують атакувати Одещину. Знищено чотири ударних БпЛА типу Shahed-131/136. В Одеському районі пошкоджено один з інфраструктурних об'єктів, але вогонь було оперативно загашено. Немає даних про постраждалих.

Херсонщина

За добу ворожі сили здійснили 74 обстріли (391 снаряд), з яких у Херсоні п'ять артилерійських обстрілів (32 снаряди). Російські війська обстріляли 29 населених пунктів області та критичну інфраструктуру у Херсонському районі. Є один поранений. Вчора ввечері був збитий ворожий БПЛА "Шахед".

Загалом, триває 671-ша доба повномасштабної війни Росії проти України. За минулу добу сталося 98 бойових зіткнень. Ворог здійснив ракетний та 42 авіаційних удари, а також 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. В результаті терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Також пошкоджено житлові будинки та інфраструктуру.