Масові пожежі в Техасі: завод із виготовлення ядерної зброї зупинив роботу

У Техасі через лісові пожежі призупинили роботу заводу Pantex

У американському штаті Техас через масштабні лісові пожежі було призупинено роботу заводу Pantex, на якому збирають та розбирають ядерну зброю. Також, в невеликих містах було евакуйовано населення.

Завод закрився у вівторок увечері, коли пожежа поблизу об'єкта вийшла з-під контролю.

«Пожежа біля заводу не локалізована. Зусилля з ліквідації наслідків зосереджені на евакуації людей. Невелика кількість персоналу перебуває в укриттях на території підприємства»,− заявили на заводі.

Завод Pantex є основним місцем збирання і розбирання американських атомних бомб з 1975 року. Останню бомбу він зібрав у 1991 році, а після цього тут було розібрано тисячі одиниць зброї.

Завод і його територія перебувають під суворим контролем через своє значення для національної безпеки. Повітряний простір над підприємством і навколо нього є забороненою зоною для цивільного авіатранспорту.

Губернатор штату Грег Еббот оголосив про стихійне лихо у 60 округах через масштабну пожежу, яка охопила понад 640 кв. км. Про причину займання нічого не відомо, але припускають, що вона пов'язана з пожежонебезпечною погодою.

Вогонь з лісів та полів розповсюдився на населені пункти та автомагістралі. Наразі немає інформації про постраждалих.

Крім того, нещодавно у Подільському районі столиці горіли складські приміщення.

Нагадаємо, що один із американських штатів будує військовий табір для захисту кордону. Перший етап будівництва вже розпочався. Причиною зведення табору стали невдоволення охорони кордону, який контролювала влада США.

Пов'язані статті:

  • У США розгорівся гучний конфлікт між Техасом та урядом Байдена
  • Техас проти Байдена. Що відбувається у США?