Масовий підрив пейджерів: Axios назвало мету ізраїльської операції проти Хезболли

Масовий підрив пейджерів: мета операції
Масовий підрив пейджерів: мета операції

Ізраїль виконав розвідку без попередження США

Американські чиновники повідомили, що Ізраїль провів розвідку, підірвавши тисячі пейджерів членів Хезболли, і не поринформував адміністрацію Байдена про цю операцію. Рішення про проведення розвідки було ухвалено на нараді з безпеки, в якій брали участь Беньямін Нетаньяху та його кабінет, а також представники служб безпеки. Ця операція відбулася одразу після візиту посланця США, який попередив Нетаньяху про наслідки ескалації конфлікту в Лівані.

Операція призвела до жертв серед жителів Лівану, включаючи дитину, і поранених було понад 2750 осіб, зокрема членів Хезболли та її військових підрозділів. Ця розвідка також призвела до збоїв у системі командування та контролю Хезболли. За словами ізраїльських офіційних осіб, вони усвідомлюють можливість ескалації на північному кордоні та знаходяться в стані підвищеної готовності до можливої відповіді Хезболли.

За джерелом, Ізраїль провів цю розвідку, щоб перейти на нову фазу в боротьбі з Хезболлою, при цьому уникнувши повномасштабної війни. Метою цієї операції було підірвати впевненість Хезболли та створити враження, що вони повністю контролюються ізраїльськими розвідувальними службами.

Читайте також