Меркель висловилася про Мінські домовленості

Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель сказала, що мінські угоди дали Україні час для підготовки до повномасштабної війни.

Але вона вважає, що надання Україні й Грузії плану дій щодо членства в НАТО 2008-го було б "неправильним". Меркель сказала про це в інтерв'ю газеті Corriere della Serra.

"Не було ґрунтовних роздумів про те, які наслідки матиме таке рішення як з погляду реакції Росії, так і для НАТО та його правил допомоги. А Мінські угоди 2014 року були спробою дати час Україні. Україна використала цей період, щоб стати сильнішою, як це видно сьогодні", заявила вона.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Сьогоднішня Україна сильно відрізняється від України 2014 2015 років.

"І я сумніваюся, що НАТО могло б так багато зробити, щоб допомогти Україні, як це робиться сьогодні. Ми всі знали, що це заморожений конфлікт, що проблему не вирішено, але саме це дало Україні дорогоцінний час", підсумувала Меркель.

Мінські домовленості були підписані 12 лютого 2015 року в столиці Білорусі контактною групою. У ній Україну представляв другий президент Леонід Кучма, країну-агресорку РФ ‒ посол в Україні Михайло Зурабов, також підписи поставили представник ОБСЄ Гайді Тальявіні й бойовики Олександр Захарченко й Ігор Плотницький.

Цьому передували 16-годинні переговори президента України Петра Порошенка з Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом і Путіним.