Міськрада Хуста відправила у відставку мера міста

На позачерговій сесії Хустської міської ради висловили недовіру міському голові

Сьогодні, 27 лютого, на позачерговій сесії Хустської міської ради було розглянуте питання висловлення недовіри міському голові Володимиру Кащуку. За результатами таємного голосування більшість депутатів проголосували за його відставку. Про це повідомляє mukachevo.net.

Рішення про відставку Володимира Кащука підтримали 33 депутати. Не голосував - один депутат.

За даними видання "Закарпаття 24", 12 лютого депутати Хустської міської ради подали звернення щодо скликання позачергової сесії з порядком денним, що стосується висловлення недовіри міському голові. Звернення підписали депутати фракцій "Слуга народу", "Рідне Закарпаття", "Батьківщина", "За Майбутнє", "Сила і Честь", "ОПЗЖ" та "Радикальна партія".

Приводами для цього кроку стали:

  • скандал із рекордною зарплатнею мера, преміями собі й оточенню;
  • недофінансування захисників ТРО Хуста, які знаходяться на передовій;
  • занепад інфраструктури та комунального господарства міста та сіл громади;
  • ігнорування громадської думки при прийнятті рішень та контроль над земельними питаннями міської ради.

За даними видання, Володимир Кащук отримує найвищу зарплату серед мерів міст в Україні. За 2022 рік він задекларував приблизно 1 228 494 грн зарплати. Окрім цього, він отримав ще 150 614 грн пенсії.

У відсутність обраного міського голови, обов'язки голови міської ради виконуватиме Василь Губаль, який є членом партії "Слуга народу". Він раніше очолював Закарпатську обласну держадміністрацію та Хустську районну раду.

Раніше вже повідомлялося, що мер міста Рахів у Закарпатській області Віктор Медвідь також достроково склав повноваження.