Митрополит Епіфаній освятив підрозділ Центру спеціального призначення

27 січня 2024 року, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, освятив один з підрозділів Центру спеціального призначення "Омега" Національної гвардії України. Про це повідомляє пресслужба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ).

Молитові заходи проводилися спільно з Блаженнійшим Митрополитом Епіфанієм, митрополитом Черкаським і Чигиринським Іоаном, архієпископом Харківським і Слобожанським Митрофаном, начальником Центру Генерал-майором Павлом Яцюком, капеланами та захисниками Батьківщини.

Після освячення, Предстоятель Православної Церкви України помолився до Бога за воїнів та перемогу України, а також звернувся до захисників Батьківщини з Першосвятительським словом.

«Господь діє через нас, через наші руки, через наш розум, надихаючи нас на захист правди й добра. А правда і добро завжди перемагають. Тож бажаю всім вам Божого благословення, сили духу, здоров’я та терпіння, а також наснаги для подальшої боротьби. Разом ми сильні та єдині й неодмінно переможемо», – наголосив Митрополит Епіфаній.

Нагадаємо, українці, зокрема й священнослужителі, у соцмережах активно обговорюють вітання митрополита Епіфанія з 95-літтям патріарха Філарета. Ювілей відзначався 23 січня. Хоча Епіфаній віддав шану здобуткам Філарета та висловив сподівання на подальшу співпрацю, все ж у святковий день дорікнув літньому ієрарху тим, що той обрав «інший шлях», який не прийняли й не приймуть ані повнота Церкви, ані українське суспільство. Зауважимо, цей вітальний лист передав ювіляру не сам митрополит, а секретар Київської Митрополії архієпископ Вишгородський Агапіт.