Мобілізація жінок. Українська розвідниця зробила заяву, яка розбурхала мережу

Жінкам треба йти на фронт - заявила військовий медик та розвідниця Ярина Чорногуз

В програмі "Станція Краматорськ" Ярина Чорногуз, військовий медик та розвідниця, закликала жінок йти на фронт. Вона висловила підтримку мобілізації жінок, а також запропонувала створити жіночий бойовий підрозділ. Чорногуз вважає, що жінки повинні добровільно проходити відбір і підкорятися обов'язковій мобілізації відповідно до потреб армії.

Вона зазначила, що війна стає все більш технологічною, тому жінки можуть бути пілотами або штурманами дронів. У разі належної підготовки і навичок в роботі з технікою, жінки можуть успішно виконувати цю роботу.

Крім того, військовий медик підкреслила, що бойовий медик повинен мати фізичну підготовку і не боятися крові. Вона наголосила, що жінки також здатні до такої роботи.

Зокрема, деяких українців обурили слова Чорногуз щодо мобілізації жінок.

Жінки вже беруть активну участь у воєнних діях

Слід зазначити, що Ярина Чорногуз має багатий досвід бойових дій. Вона отримала берет морпіха у 2021 році, а до цього служила за контрактом і була волонтеркою батальйону "Госпіталєри". Вона брала участь у боях за Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Попасну та Бахмут. Чорногуз також є відомою поетесою і авторкою двох поетичних збірок.

Раніше народна депутатка Мар'яна Безугла пропонувала призвати жінок не тільки до Збройних сил, а й до оборонних підприємств. Кількість жінок, які проходять військову службу, постійно зростає. Зараз у Збройних силах майже 43 тисячі військовослужбовиць. Міноборони нагадала, що контрактниками можуть стати представники обох статей у віці від 18 до 60 років.

Варто зазначити, що інформація про мобілізацію жінок є російською пропагандою і призвела до обурення деяких українців, за даними Центру дезінформації РНБО.