Мобілізовані башкири намагаються уникати участі в бойових діях

У результаті затримання одного з лідерів башкирського національного руху Фаїля Алсинова в Башкортостані, виникли протести. Проте башкири намагаються уникати прямої участі у бойових діях, замість цього мобілізовані особи постачають логістичну підтримку та забезпечення для російських військових підрозділів.

Центр національного спротиву повідомив, що після ув'язнення Фаїля Алсинова та його засудження, поліція вживає масову силу проти протестувальників. Протести охопили значну площу Башкортостану, включаючи Уфу, столицю регіону.

"Учасники українського підпілля зафіксували відповідні преференції в російському війську на етнічній основі. Офіцери башкирського походження переводять своїх земляків до небойових підрозділів та постійно їх нагороджують. Вони перемістились на другий ешелон на Кремінському напрямку та неподалік від Авдіївки, обмежившись передовою логістикою та ремонтно-евакуаційним забезпеченням для російських підрозділів. Це зроблено з метою максимально вберегти башкирських мобілізованих осіб, щоб продовжувати народно-визвольний рух у Башкортостані. У зв'язку з цим, виникають конфлікти між російськими військовими та представниками татарської національності", - повідомили з Центру.