Можна спалити коріння: яким добривом не варто підживлювати озимий часник

Восени садівники стараються належно підживити рослини, які посаджують на зиму, щоб забезпечити добрий врожай.

Проте, потрібно бути обережними, щоб не завдати шкоди. Адже, якщо використати неправильні добрива, можна зовсім позбавити себе майбутнього врожаю, повідомляє Gazeta.ua.

Наприклад, озимий часник, який зазвичай садять перед стійкими заморозками, не можна підживлювати одним з найбільш поширених засобів - золою.

Досвідчені садівники рекомендують застосовувати її тільки на етапі підготовки ґрунту до посадки часнику. А вже у самі лунки не треба сипати золу.

Щодо цього добрива також варто відмовитися тим, у кого на ділянці нейтральний або слаболужний ґрунт.

Надлишок деревної золи може завдати шкоди рослині. В кращому випадку це знизить схожість рослин. В гіршому зола просто спалить коріння часнику на стадії його формування.

А навесні, коли на поверхні ґрунту з'являться перші пагони, часник потрібно підживити азотними добривами. Краще для цього використати сечовину. Після внесення добрива треба розпушити міжряддя.

Озимий часник вирощувати досить вигідно. Адже він добре переносить морози, стійкий до грибкових захворювань та може довго зберігатися. Крім того, можна виростити величезні головки. Для цього слід дотримуватися певних порад.

Щоб отримати хороший урожай часнику в наступному році, необхідно вибрати добрі сорти. А садити його треба, керуючись сприятливим посівним місячним календарем.