На цій війні застосували всі типи озброєнь: від підводних човнів до бомбардувальників ‒ Буданов

Під час російсько-української війни були застосовані всі типи озброєнь.

Про це сказав начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов на щорічній зустрічі "Ялтинської європейської стратегії" (YES), повідомив "Інтерфакс-Україна".

"Про яку ескалацію можна говорити, якщо задіяні абсолютно всі типи озброєнь: від підводних човнів до стратегічних бомбардувальників. Потрібно змінити логіку: не все в руках Російської Федерації, і не все в руках інших гравців на світовій арені, щось залежить і від нас", ‒ сказав начальник ГУР.

"Війна не пішла на користь путінському режиму: економіка не витримує, це факт. Фінанси тримаються на запасах, а військова міць сильно втратила за час війни. Професійна армія, в загальному розумінні, закінчилася минулої осені. Нині вони воюють мобілізованими. Виробництво нової зброї і техніки на абсолютно недостатньому рівні", ‒ заявив Буданов.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Водночас начальник ГУР застеріг від ейфорії і шапкозакидацьких настроїв, оскільки ворог навчається, переймаючи в тому числі успішну українську тактику.

"З точки зору креативності і гнучкості ми все ще перемагаємо Росію. Путінський режим уже не такий потужний. Але це все ще неподоланий ворог. І не можна просто так говорити, що в них все абсолютно погано. Вони адаптуються, побудували не одну лінію оборони. Але наш рух триває", ‒ сказав Буданов.

На тимчасаово окупованих територіях України, зокрема у Криму, перебувають понад 420 тис. російських військових, сказали в ГУР.

За 564 дні українські воїни знищили понад 268 630 окупантів, 8755 броньованих машин ворога, 4554 танків, 315 літаків і 316 гелікоптерів.

За час контрнаступу Сили оборони України звільнили близько 270 кв км території, сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.