На кордоні Сумщини та Бєлгородщини відновив роботу гуманітарний коридор

На кордоні Сумської та Бєлгородської областей українці зможуть повернутися на контрольовану Україною територію.

Пункт перетину "Колотилівка Покровка" відновив свою роботу. Про це мовиться у відповідному дописі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Громадяни України можуть евакуюватися з тимчасово окупованих територій та повернутися на контрольовану територію своєї батьківщини через гуманітарний коридор.

Пункт пропуску Колотилівка (Росія) Покровка (Україна) повторно відкрився 5 серпня.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"На українському кордоні діє волонтерський гуманітарний центр, де всі українці можуть отримати безкоштовну психологічну, юридичну та гуманітарну допомогу, а також переночувати й дістатися до Сум або інших міст України", зазначається у повідомленні.

В Мінреінтеграції також звернулися до тих українців, які хочуть евакуюватися з Сумської області. Вони можуть скористатися поїздом Суми Київ, що курсує щодня. Потяг відправляється з обласного центру Сумщини о 6:47 і прибуває до столиці об 11:41.

У відомстві заявили, що по прибуттю Укрпошта виплачує кожному громадянину 3 000 гривень для дітей та осіб з інвалідністю та 2 000 гривень для всіх інших осіб. А Київська ОВА буде розміщувати в модульному містечку Вишгородського району всіх охочих.

Протягом липня у смузі відповідальності північного оперативно-стратегічного угруповання військ було виявлено та упереджено чотири спроби проникнення на територію України диверсійних розвідувальних груп противника.

Події відбувалися на ділянці російсько-українського кордону в межах Чернігівської та Сумської областей, повідомив 3 серпня командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв у Telegram.