На переселенців в Україні чекають важливі зміни: як отримати виплати

Переміщеним особам в Україні розповіли про нові правила отримання виплат

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомили внутрішньо переміщеним особам про важливе нововведення стосовно отримання грошової допомоги. Зараз при наданні виплат будуть враховуватися документи про склад сім'ї.

Допомога переселенцям / Фото: National Bank of Ukraine / Flickr

Причина цього нововведення полягає в тому, що на гарячу лінію Мінреінтеграції надходять скарги від переселенців про те, що акти обстеження за складом сім'ї не враховуються під час подання документів на грошову допомогу. Проблему обговорили на засіданні Координаційного штабу з питань ВПО під головуванням Віце-прем'єр-міністра Ірини Верещук.

"Люди повинні отримувати належні їм виплати ВПО, навіть якщо члени їхніх сімей не проживають разом із ними на підконтрольній території", - заявила Верещук.

Крім того, Верещук наказала розробити єдину форму акта обстеження складу сім'ї, яку будуть приймати в управліннях соціального захисту.

Зараз таку довідку можна отримати у будь-якій формі від ОСББ, керуючих будинками або інших комунальних підприємств. Необхідно тільки затвердити акт, наприклад, місцевою владою.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що українці можуть подати заявку на отримання нової грошової допомоги.