На польсько-українському кордоні залишаються заблокованими три напрямки

Три напрямки на польсько-українському кордоні залишаються заблокованими

Три напрямки на польсько-українському кордоні, а саме "Ягодин-Дорогуськ", "Краківець-Корчова" та "Рава-Руська-Гребенне", досі залишаються заблокованими. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

За його словами, 24 грудня після 9 ранку був розблокований пункт пропуску "Шегині", який з 27 листопада блокувався.

"І за минулу добу ми відмітили, що кількість транспорту, який перетнув кордон, значно зросла. Натомість три напрямки залишаються заблоковані - це "Ягодин-Дорогуськ", "Краківець-Корчова", "Рава-Руська-Гребенне", - заявив Демченко.

Речник ДПСУ додав, що через пункт пропуску "Краківець" певний рух вантажних авто ще відбувається, проте пункт "Ягодин-Дорогуськ" майже повністю заблоковано. При припускній спроможності в 1500 авто щодоби наразі там проїздить менше ніж 150.

Станом на ранок сьогодні в черзі на цих трьох пунктах 3400 вантажівки, також є черга на "Шегині" - близько 700 вантажівок. Але це через те, що довгий час кордон блокується", - наголосив він.

Нагадаємо, 23 грудня польські протестувальники розблокували один із пунктів пропуску на кордоні - "Шегині-Медика".

Як відомо, 22 грудня, під час зустрічі українських та польських чиновників було погоджено план дій для того, щоб розблокувати пункти пропуску на кордоні між країнами.

Як повідомлялося, 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова - Краківець", "Гребенне - Рава-Руська", "Дорогуськ - Ягодин". Серед основних вимог - повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.