На Волині викрито банду із десятками тонн контрафактної побутової хімії (фото)

Волинська область: викрита злочинна група, яка фальсифікувала побутову хімію

Детективи Бюро економічної безпеки у Волинській області розкрили злочинну групу з восьми осіб, які займалися виготовленням фальсифікованих пральних та мийних засобів.

Розслідування показало, що житель Луцького району залучив компаньйонів до виготовлення та реалізації нелегального продукту. Разом вони придбали необхідне обладнання та сировину, а також упаковку та наклейки з логотипами відомих іноземних брендів. Злочинці організували підпільне виробництво у орендованому приміщенні.

На запаковані товари клеїлися етикетки з назвами відомих брендів. Інтелектуальна власність цих марок належить іноземним компаніям.

За виглядом оригінальних товарів злочинці продавали їх через Інтернет за цінами нижче ринкових. Для цього вони реалізовували фальсифіковану побутову хімію як оптовим, так і роздрібним способом. В результаті обшуків поліції було вилучено понад 80 тонн фальсифікованої продукції.

Збитки, завдані компаніям правовласникам торгових марок, становлять приблизно 1,5 млн грн. Зараз фігурантам справи оголошено підозри у вчиненні злочину за статтею 229 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що раніше детективи Бюро економічної безпеки України викрили компанію, яка організовувала неліцензійні азартні ігри в мережі Інтернет та ухилялася від сплати податків на суму 1,2 млрд грн.