На Закарпатті з’явиться «сухий порт» для зерна

У селі Горонда на Закарпатті планують створити «сухий порт», який допоможе Україні експортувати агропродукцію. Про це повідомляє Закарпатська обласна адміністрація.

За інформацією пресслужби адміністрації, «сухий порт» планується створити в рамках проекту Horonda Platform, який реалізуватимуть італійські інвестори. У селі Горонда розбудують необхідну інфраструктуру для зберігання та експорту агропродукції.

Голова Закарпатської обласної адміністрації Віктор Микита розповів, що створення логістичного хабу сприятиме розвитку експортного потенціалу України та допоможе місцевим агровиробникам залучити нові зовнішні ринки.

У рамках проєкту передбачається побудувати складські приміщення та розмістити контейнери для зерна, олії та інших продуктів. Створення такого «сухого порту» призведе до створення понад 200 нових робочих місць.

Раніше була призупинена робота нового «зернового коридору» через можливу загрозу з боку російських військових літаків та морських мін. Згідно з новими доказами, Росія готувалася до викрадення запасів зерна та створення голоду українського населення за кілька місяців до початку вторгнення.