Нацбанк запровадив ліміти на розрахунки картками за кордоном: що змінилося з 10 вересня

Ліміти на розрахунки картками за кордоном
Ліміти на розрахунки картками за кордоном

Національний банк України встановив ліміти на операції з валютними картками з 10 вересня. Про це повідомила прес-служба банку.

За новими правилами, українці, які перебувають за кордоном, зможуть витратити не більше 100 000 гривень на місяць на покупки за допомогою карток, випущених українськими банками. Це обмеження поширюється на певний перелік товарів, таких як годинники, ювелірні вироби, вироби зі срібла, дорогоцінне каміння і монети.

"Необхідність у цьому обмеженні показала аналіз, проведений Національним банком України разом з банками та платіжними системами. Він підтвердив наявність спроб уникнути обмеження на купівлю банківських металів поза Україною, встановленого НБУ на період військового стану", - зазначено у повідомленні.

Крім цього, Національний банк України обмежив операції з агентами та менеджерами з нерухомістю за кордоном. Встановлено щомісячний ліміт 500 тисяч гривень для операцій з кодом продавця 6513 (агенти та менеджери з нерухомості), який використовується для оплати комісії за управління, оплати за проживання та пов'язаних з цим комісій.

"Ліміт у 500 тисяч гривень враховує потреби українців, які знаходяться за кордоном або подорожують за його межами, і задовольняє потреби 98% клієнтів банків, які проводять такі операції. Він дозволить запобігти спробам обійти встановлені НБУ обмеження і уникнути втрачання значних сум капіталу", - підкреслили представники Національного банку України.

Також варто згадати, що ПриватБанк, Ощадбанк та ПУМБ підтримують акцію Національного банку України під назвою SuperCoins, яка передбачає збір монет на підтримку Збройних Сил України.

Читайте також