Нацбанк запровадив нові вимоги до банків щодо кредитів: що змінилося

НБУ введе нові вимоги до українських банків

Національний банк України встановив нові правила для банків щодо інформування клієнтів про продовження кредитів. Згідно з постановою НБУ, фінустанови будуть зобов'язані повідомляти споживачів про одностороннє продовження кредитів.

Цю нову норму вводять як частину виконання двох законів: "Про фінансові послуги та фінансові компанії" і "Про страхування". Зокрема, банки і небанківські фінустанови будуть змушені додатково інформувати клієнтів про продовження термінів кредитування.

Зміни сприятимуть більш ефективному захисту прав споживачів фінпослуг

Нацбанк сподівається, що ці нові вимоги збільшать захист прав та інтересів споживачів фінансових послуг. Банківські та небанківські фінустанови мають місяць на впровадження змін у свою діяльність, щоб вони відповідали новій постанові.

Також встановлено, що страхові компанії, які надають споживчі кредити на підставі договору страхування життя із накопичувальною складовою, повинні пояснювати споживачам порядок повернення кредиту.

Національний банк України продовжує впроваджувати нові правила для забезпечення захисту прав споживачів у фінансовій сфері.