Найдорожча нагорода держави. Названо відзнаку, що коштує найбільше

Національна легенда України - найдорожча державна нагорода

Згідно з документом, отриманим «Главкому», одна нагорода "Національна легенда України" коштує 138 тис. грн. Усього було замовлено 20 таких нагород.

Ця відзнака була введена в 2021 році і нагороджується за видатні особисті заслуги в становленні України, зміцнення її державності, захисту Вітчизни, служіння українському народові, внесок у розвиток мистецтва, спорту, охорону здоров'я, благодійну та громадську діяльність. З восьми лауреатів 2023 року один був військовим. Лейтенант і Герой України Дмитро Коцюбайло (позивний Да Вінчі) отримав цю нагороду посмертно. Він загинув у боях за Бахмут 7 березня 2023 року.

Цікаво, що оплата за "Національну легенду" була здійснена окремими проводками на суму 1,65 млн грн і 1,1 млн грн. Ця нагорода є золотою і має форму стилізованої квітки з пелюстками, розташованими по колу у п'ять шарів, розміщених по вісім пелюсток в кожному шарі. У центрі нагороди зображений рельєфний Тризуб - символ Княжої Держави Володимира Великого.

Нагадаємо, що раніше ми повідомляли про вартість виготовлення ордена "Золота зірка" Героя України. В 2023 році було замовлено 34 такі нагороди, а в 2022 році - 400 штук.