"Найкраще заспокійливе для Росії": Зеленський розповів про плани України щодо зустрічі в Рамштайні

Президент України Володимир Зеленський на прес-конференції
Президент України Володимир Зеленський на прес-конференції

Президент України Володимир Зеленський 7 жовтня повідомив про підготовку до майбутніх переговорів з партнерами та плани щодо посилення обороноздатності України у своєму вечірньому зверненні.

За словами глави держави, він обговорив графік перемовин на тиждень з багатьма партнерами. "Ми представимо всім, хто може посилити Україну, План нашої перемоги - кожній країні, яка справді може допомогти наблизити мир", - заявив Зеленський.

Президент зазначив, що після отримання позицій партнерів та розуміння реальних можливостей для України, буде зроблено публічною стратегію подальших дій. "Важливо, що перспектива загалом має бути зрозумілою для кожного в нашій країні", - підкреслив він.

Зеленський також очікує звіту української команди, яка працює у Вашингтоні над військовими та військово-політичними деталями Плану перемоги, а також звіту Головнокомандувача Збройних Сил України Олександра Сирського щодо його роботи з партнерами.

Президент підкреслив, що особливо важкими залишаються донецькі напрямки на фронті. "Ми постараємося переконати партнерів у "Рамштайні", що потрібне відчутне посилення наших можливостей, наших позицій, і саме зараз, протягом осінніх місяців", - сказав він.

Зеленський наголосив на важливості достатнього постачання для фронту, комплектування бригад технікою та забезпечення далекобійності для українських сил. За його словами, це "точно стане найкращим заспокійливим для Росії та найбільше підштовхне всю ситуацію до миру".

Окремо Президент згадав про виробництво зброї в Україні, зокрема снарядів, артилерії та техніки. Він повідомив про пропозиції партнерам інвестувати в українське виробництво дронів та засобів радіоелектронної боротьби, що також стане частиною пакета для "Рамштайну".

Читайте також