Нардепка Безугла розказала, як хотіла врятувати Залужного

Народна депутатка від фракції "Слуга народу", голова підкомітету з демократичного цивільного нагляду і контролю Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар'яна Безугла опублікувала допис у Facebook. Вона розповіла про спроби відмовити головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного від "співпраці з ексрегіоналом Сергієм Ківаловим", який займає посаду президента Національного університету "Одеська юридична академія".

За словами Безуглої, вона особисто попереджала Залужного про всі можливі ризики його рішень, включаючи захист його дисертації, питання оборони та матеріально-технічного забезпечення ЗСУ, відпусток та ротацій військових. Проте після публікації допису, вона стикнулася з обмеженням особистої комунікації з головнокомандувачем.

Безугла пояснює, що була банована через свій допис про відмову генерала від співпраці з Ківаловим. Вона заявляє, що боролася за зміни в ЗСУ, але мовчала про проблеми в армії, тому її атакували і звинуватили в маніпуляціях та співпраці з росіянами.

Безугла вважає, що Україні потрібно зробити сучасну армію та викоренити корупцію. Вона анонсувала також зміни, що стосуються заборони масових шикувань та "сухого закону" серед військового керівництва у воєнний стан.

Раніше Безугла заявила, що наступати по мінах технікою "під козирок" - неприпустимо. Вона також заперечувала підхід, коли спецвійська працює піхотою. Вона висловила намір повідомити про незаконну посаду Ківалова до СБУ.