Нардепу Алєксєєву просять арешт та 10 млн грн застави

До суду направлено клопотання про обрання запобіжного заходу народному депутату від "Європейської солідарності" Сергію Алєксєєву.

Проситимуть арешт з альтернативою внесення застави у 10 млн грн. Про це повідомили представник ДБР Олександр Удовиченко та заступник Генпрокурора Антон Войтенко під час брифінгу, передає Gazeta.ua.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Усі зібрані на сьогодні докази є вагомими та дозволяють стороні обвинувачення звернутися до слідчого судді з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з визначенням розміру застави у 10 млн грн", розповів Удовиченко.

Войтенко зазначив, що до суду скеровано клопотання про обрання запобіжного заходу нардепу.

"Наскільки мені відомо, клопотання скеровано до суду для розгляду", сказав він.

Цієї ночі, 30 червня, Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань провели обшуки у народного депутата від "Євросолідарності" Сергія Алєксєєва. У політсилі вже зреагували, назвавши обшуки черговими провокація та тиском.

За даними політсили, нічний обшук СБУ та ДБР проводили без постанови суду, з незрозумілими поясненнями про негайну необхідність провести слідчі дії.

Під час обшуку було вилучено закордонні паспорти, телефони, гроші.

Алєксєєва підозрюють у тому, що він за $50 тис. обіцяв "відмазати" іноземця від екстрадиції. За даними слідства, депутат "гарантував" використати свої зв'язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби України про відмову у наданні іноземцю статусу біженця.