Нашестя «шахедів». Згурець назвав головні виклики для ППО

Головний виклик для ППО України - збивати російські безпілотники найдешевшими засобами

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець розповів, що головне завдання для української протиповітряної оборони - ефективно збивати російські безпілотники без зайвих витрат. За його словами, російські вороги постійно пробують нові методи та комбінації, тому Україна повинна мати доступні засоби для знищення їх завдань. Зараз російські безпілотники використовуються вже у 700 випадках щомісяця, що вдвічі більше, ніж минулого року. Згурець наголосив, що необхідно збивати ці цілі дешевими засобами, такими як "гепарди".

Також експерт зауважив про важливість захисту ліній фронту від керованих авіабомб. Він зазначив, що цю проблему необхідно розв'язувати ефективно та обмеженими коштовностями. Прикладом успішного захисту можна назвати закриття села Кринки на Херсонщині використанням комплексів ППО, які збили російські літаки.

Окрім цього, українська ППО повинна мінімізувати використання російським військовими гелікоптерів та літаків з використанням керованих авіабомб на лініях фронту. Це можна зробити за рахунок активного використання засобів протиповітряної оборони ЗСУ.

Лінки на подібні новини: