Насірову, який лежав під ковдрою, зберегли 261 млн грн застави

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала попередню ухвалу судді Лариси Задорожної, яка зменшила заставу ексголові Державної фіскальної служби Роману Насірову з 523 млн до 107 млн грн.

Поки рішення Задорожної оскаржувалося в апеляції, обвинувальний акт передали до суду. Пізніше ВАКС зменшив заставу до 261 млн грн. Про це повідомив Центр протидії корупції.

Ухвалу судді Задорожної скасували судді Сергій Боднар, Віктор Панкулич та Ігор Панаід.

"Поки рішення Задорожної оскаржувалося в апеляції, обвинувальний акт по Насірову передали до суду. Пізніше трійка суддів ВАКС у складі Галабали, Крикливого та Ногачевського зменшила заставу до 261 млн грн", пише ЦПК.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Якщо Насіров не внесе цю суму, він буде перебувати під вартою щонайменше до 30 липня.

Таким чином, актуальною заставою залишається 261 млн грн, кажуть активісти.

Роман Насіров був головою ДФС у 201517 роках.

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали Насірова у березні 2017-го. Він лежав у лікарні "Феофанія". Медперсонал намагався не пустити детективів в палату. Казали, Насіров у тяжкому стані.

За версією слідства, ексголова ДФС надавав незаконні розстрочення боргу зі сплати платежів фірмам, пов'язаним із колишнім народним депутатом Олександром Онищенком і його "газовою схемою". Збитки становили понад 2 млрд грн.

Солом'янський районний суд міста Києва арештовував ексчиновника. За кілька днів дружина Насірова внесла за нього заставу 100 млн грн.

ВАКС арештував Насірова торік у жовтні.