Наступ РФ розділився на п'ять основних напрямків – The New York Times

Розподіл російського наступу на п'ять напрямків після захоплення Авдіївки

За повідомленням The New York Times, російський наступ після захоплення Авдіївки розділився на п'ять основних напрямків. Ці напрямки включають міста і селища на сході і півдні України, зокрема Авдіївський, Мар'їнський, Роботинський, Кремінський і Бахмутський напрямки.

З огляду на російські бомбардування і бої, Мар'їнка практично знищена. Але захоплення цього міста дала росіянам можливість зосередитися на півдні і атакувати Вугледар, як дуже важливий український оплот.

Село Новомихайлівка стало місцем перетину російського наступу на північ в напрямку Вугледару.

Неясно, скільки російських військ зібралося для цієї атаки, але українські посадовці стверджують, що Росія має близько 40 тисяч військових у прилеглому Маріуполі, готових для атаки з півдня.

У ніч на суботу, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський прийняв рішення вивести сили оборони з Авдіївки. Президент України Володимир Зеленський підтримує це рішення і вважає його правильним та професійним.

Звіт про війну з Росією

Загалом, тривалість війни РФ проти України становить 726 днів. За минулу добу було зареєстровано 80 бойових зіткнень. Росія здійснила 3 ракетних і 43 авіаційних удари, а також 102 обстріли по позиціях військ і населених пунктах. Внаслідок цих атак є поранені та загиблі серед цивільного населення. Російські окупанти також завдали пошкоджень багатоповерховим та приватним будинкам, а також іншим об'єктам цивільної інфраструктури. Уночі була знищена всіх ворожих БпЛА засобами протиповітряної оборони.