Навчання пілотів ЗСУ: Канада виділить $300 мільйонів

Пілоти ЗСУ отримують навчання в Канаді
Пілоти ЗСУ отримують навчання в Канаді

Канада виділить $300 млн на навчання українських пілотів та обслуговування літаків F-16

Канада планує виділити 389 мільйонів канадських доларів (приблизно $300 млн) для підготовки українських військових пілотів та технічного обслуговування літаків F-16. Про це повідомили в офісі прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

"Наша підтримка передбачає виділення до 389 млн доларів для покращення навчання пілотів F-16 у рамках коаліції Повітряних сил Контактної групи з питань оборони України", - заявили у Трюдо.

Ці кошти будуть використані для підвищення компетентності пілотів Збройних сил України в керуванні літаками F-16 та забезпечення безпеки їхнього використання.

Крім того, в офісі прем'єр-міністра розкрили інформацію про новий пакет військової допомоги Україні на 500 мільйонів канадських доларів (приблизно 380 мільйонів доларів США).

"Це включає майже 444 мільйони доларів для Міністерства оборони Канади на покриття витрат на військову техніку, допомогу та навчання Збройних сил України, а також понад 56 мільйонів доларів для Цільового фонду Комплексного пакету допомоги НАТО для України для допомоги у відбудові українського сектору безпеки й оборони та сприяння переходу України до повної оперативної сумісності з НАТО", - йдеться у документі.

Зазначається, що разом з новими коштами, загальна сума військової допомоги Канади Україні досягне 1 мільярда доларів на цей рік.

Джерело: Укрінформ

Читайте також