Навіщо росіяни публікують відео страт українських полонених: пояснення Офісу генпрокурора

Кількість вбивств українських військовополонених зростає - Департамент Офісу генпрокурора

Керівник Департаменту Офісу генпрокурора з протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Юрій Бєлоусов розповів, що кількість випадків страт українських військовополонених зростає з кінця листопада 2023 року. Російське військове керівництво заохочує такі дії, публікуючи в мережі відео з розстрілами, заявив Бєлоусов.

"З кінця листопада минулого року кількість таких випадків зростає. Це свідчить про те, що таке підтримується вищим керівництвом збройних сил РФ. В цьому випадку, враховуючи географію і кількість за останній час, це однозначно підтримується вищим керівництвом"

Бєлоусов додав, що російське військове та політичне керівництво підтримують та наказують військовим вчиняти такі дії. Він не уточнив, який саме підрозділ збройних сил РФ стоїть за розстрілом українських військовополонених.

Нагадаємо, що недавно російські окупанти розстріляли українських полонених бійців на околиці Іванівського та Роботино на Запорізькому напрямку. Також шість полонених українських військовослужбовців були розстріляні на позиції Музей в Авдіївці, які впізнали їхні рідні з відео у соцмережах.