Назвали день тижня, коли пари сваряться найчастіше

Згідно з недавнім дослідженням, всі закохані пари сваряться досить часто. На середньому, партнери проводять 312 суперечок на рік - практично щодня. Найбільш поширеним часом для конфліктів є період з 18:00 до 20:00 у четвер, а найбільше сварок виникає ванній кімнаті або на кухні.

Значущого пояснення, чому саме цього часу та дня тижня стали центром сварок, дослідники не розкрили. Однак вони встановили кілька чинників, які часто спонукають до сварок. Переважно, конфлікти починаються через якісь незвичні звички одного з партнерів, такі як щетина в раковині, мокрі рушники на підлозі, крихти в ліжку чи розкидані шкарпетки.

Інша цікава статистика показує, що 20% пар мають думки про розлучення через побутову несумісність. Здебільшого, погані звички дратують жінок, але саме чоловіки серйозно замислюються про припинення стосунків через побутові проблеми, особливо коли негативне ставлення виявляється до їхньої хатньої роботи. Проте, цікаво, що вісім з десяти людей більш схильні прибирати за партнером, аніж піклуватися про порядок, щоб зберегти стосунки.

Реальність полягає в тому, що немає ідеальних пар, в яких гармонія триває до кінця життя. З роками зникає злагода і замість неї починаються суперечки через мізерні дрібниці. Почуття охолоджуються, що врешті-решт може призвести до розлучення.

Є деякі ознаки, які свідчать про те, що один із партнерів вже не бажає продовжувати стосунки, проте не знає, як це повідомити. Наприклад, він докоряє вам та робить зауваження майже до всього. Ви помічаєте, що раніше вам робили компліменти, висловлювали почуття або жартували критично, а тепер ваш партнер незадоволений практично кожним аспектом вашої особистості, навіть тими, які раніше його захоплювали.