"Небезпечна гра Ірану та Росії" - справжя причина загострення у Секторі Гази

Росія та Іран наближуються на фоні загострення війни в Секторі Гази і це набуває ознак стратегічного союзу.

Основною метою цих держав є завдання стратегічної поразки Заходу, і цього усвідомлюють Сполучені Штати та Європа. Про це Ігор Семиволос розповів у інтерв'ю Gazeta.ua.

"На стратегічному рівні відбувається активне зближення Росії та Ірану й це набуває ознак стратегічного союзу. Раніше це було ситуативним у 2010-х роках, коли головною метою було врятування режиму Башара Асада у Сирії. Але після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну сторони почали швидко наближуватися", - підкреслив Семиволос.

Головною ціллю є завдання стратегічної поразки Заходу, додав він.

Подписуйтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

"Це зв'язано з воєнними діями в Україні і на Близькому Сході. Головними гравцями в цих регіонах мають стати Іран та Росія. Тобто, є локальні проблеми, через які цей конфлікт став можливим, але він також має стратегічне значення", - уточнив Семиволос.

Армія Ізраїлю знищила старшого інженера палестинської терористичної групи ХАМАС, Махмуда Сабіха, який займався розробкою зброї, включаючи безпілотники. ЦАХАЛ випустила удари по численним командним центрам ХАМАС та підземній інфраструктурі.

Уряди Сполучених Штатів і Європи намагаються змусити Ізраїль відкласти наземну операцію в Секторі Гази, зокрема, для того, щоб мати більше часу на звільнення заручників, утримуваних ХАМАС.