Небезпечні СМС: Київстар терміново звернувся до українців

Шахраї намагаються дістатися даних користувачів мережі Інтернет та абонентів мобільних операторів шляхом використання нових методів, що стають все більш поширеними.

"Київстар" попереджає своїх клієнтів про один з популярних способів фішингу, яким користуються зловмисники для дістатися особистих даних людини. Через обман та неврахування загрози, користувач сам вводить свої дані на підроблених сайтах, які створені для цього. Таким чином, шахраї отримують доступ до логінів і паролів, а також до іншої конфіденційної інформації."

"Якщо вам надійшло повідомлення або лист від відомої компанії, магазину, банку або соціальної установи з пропозицією перейти за посиланням, це може бути одним з методів фішингу", - попереджають у "Київстарі".

Також компанія опублікувала список простих правил, які допоможуть зберегти персональні дані:

  • Перевіряйте інформацію про опитування, розіграші, виплати тощо на офіційному сайті компанії або офіційними каналами зв'язку.
  • Звертайте увагу на посилання - один символ може мати вирішальне значення.
  • Перевіряйте імена та назви в отриманих листах та SMS-повідомленнях, оскільки зловмисники часто допускають помилки.
  • Ігноруйте повідомлення електронної пошти та повідомлення, в яких вимагають особисту інформацію.

Раніше Національний банк України також розповідав про найпопулярніші схеми шахрайства, якими зловмисники користуються для крадіжок рахунків українців.