Нетаньягу просив Байдена не допустити видачу ордерів на арешт посадовців Ізраїлю - ЗМІ

Нетаньяху просить Байдена запобігти ордерам на арешт ізраїльських посадовців

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу звернувся до президента США Джо Байдена з проханням запобігти можливим ордерам на арешт ізраїльських посадовців, які можуть бути видані Міжнародним кримінальним судом в Гаазі.

Згідно з джерелами Axios, члени Конгресу обох партій також власноручно попередили Міжнародний кримінальний суд щодо можливої помсти з боку США, якщо будуть видані ордери на арешт високопоставлених ізраїльських чиновників. Відповідне законодавство уже готується.

Міжнародний кримінальний суд розслідує звинувачення у військових злочинах, пов'язаних з діями ізраїльських військових та палестинських ополченців, що сталися починаючи з 2014 року.

Прес-служба Білого дому відмовилася коментувати саму розмову між Нетаньяху та Байденом, але зазначила, що Міжнародний кримінальний суд не має юрисдикції у цій ситуації, і США не підтримують проведення його розслідування.

Деякі законодавці-демократи, які висловлювали критику щодо дій Ізраїлю, заявили, що їм здається передчасним оцінювати можливі ордери до їх офіційного оприлюднення.

Джерело: Українська правда