Невизнана республіка у Нагірному Карабасі заявила про свою ліквідацію

Після операції азербайджанських військ у регіоні Нагірного Карабаху "влада" невизнаної республіки Арцах заявила про припинення свого існування з початку 2024 року.

"Президент" Самвел Шахраманян підписав указ про "дії, що випливають із ситуації, що склалася після 19 вересня 2023 року". Про це повідомляє News.am.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У документі, зокрема, йдеться, що таке рішення ухвалене у зв'язку зі "складною військово-політичною ситуацією, що склалася" і, враховуючи домовленість, досягнуту за посередництвом командування російського "миротворчого" контингенту з представниками Азербайджану про те, що "забезпечується вільний, добровільний і безперешкодний проїзд жителів Нагірного Карабаху, включаючи військових, які склали зброю, зі своїм майном на їх транспортних засобах Лачинським коридором".

Передбачається "розпустити всі державні установи та організації, які перебувають у їхньому відомчому підпорядкуванні до 1 січня 2024 року, і Республіка Нагірний Карабах (Арцах) припиняє своє існування".

Місцевому населенню рекомендовано ознайомитися з умовами реінтеграції, представленими владою Азербайджану "з метою прийняття надалі самостійного та індивідуального рішення про можливість перебування у Нагірному Карабасі".

19 вересня Азербайджан оголосив про антитерористичні заходи локального характеру у Нагірному Карабасі. Вірменія відмовилася спрямовувати туди свою армію.

А наступного дня так звана влада Нагірного Карабаху заявила про припинення вогню.