Нідерланди виділили ще мільярд євро на військову допомогу Україні й €400 млн на відновлення, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Марком Рютте Нідерланди виділили додаткову допомогу Україні у розмірі мільярда євро для підтримки нашої армії та 400 мільйонів євро на відновлення країни. Це приємна новина для України, і я висловлюю щиру вдячність Марку та народу Нідерландів за таку підтримку", - написав Володимир Зеленський.

"Це додатково до зобов'язань у межах нашої двосторонньої безпекової угоди. Дякую, Марку, дякую, нідерландський народе! Це взірцевий приклад підтримки України", - написав глава держави.

Під час розмови також було обговорено питання спільної роботи з партнерами щодо постачання снарядів, амуніції та систем протиповітряної оборони.

"Я також висловив свою подяку за результативну конференцію Justice for Ukraine, яка відбулася у Гаазі, та запропонував Нідерландам приєднатися до підготовки Саміту миру в Швейцарії. Ми обговорили необхідні зусилля, щоб залучити якнайбільше країн до цього заходу", - додав Зеленський.

Нагадаємо, Володимир Зеленський також відреагував на "мирний план" президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана. Він закликав посилити протиповітряну оборону України реальними діями, а не словами.