Німеччина через невідомий літак підняла в небо винищувачі

У ніч перед суботою, 9 грудня, було помічено незнайомий літак у небі над Німеччиною, який не відповідав на виклики диспетчерів. Це стало причиною тривоги, і німецькі винищувачі були підняті у повітря.

Цей невідомий літак увірвався у повітряний простір Німеччини з Литви.

Для перехоплення порушника тривозу було піднято два надзвукові винищувачі Eurofighter з Нойбурзи-на-Дунаї. Вони пролетіли над Баварією і Тюрінгією, щоб стягнути літак-порушник з неба.

За інформацією військових повітряних сил Німеччини, винищувачі наблизилися до літака з Литви і встановили з його пілотом зоровий контакт. Пілот пояснив, що втратив зв'язок і змінив курс. Винищувачі супроводили його до повітряного простору Польщі.

Згідно з інформацією видання, мешканці Баварії та Тюрінгії, де пролітали винищувачі, масово телефонували в поліцію і повідомляли про гучний шум у небі і трясіння вікон. Одному з мешканців регіону навіть довелося скаржитися на те, що через цей гуркіт розлилось його пиво.

Раніше американський винищувач перехопив безпілотний літальний апарат з Ірану у повітряному просторі над авіаносцем USS Dwight D. Eisenhower.