Німецькі винищувачі вперше перехопили літаки РФ біля Латвії (фото)

Німецькі винищувачі Eurofighter з «Ліелварде» у Латвії взяли участь у перехопленні російських військових літаків біля територіальних вод країни. Цю інформацію повідомили Військово-повітряні сили Латвії у Facebook в п'ятницю, 1 березня.

Це перший раз, коли німецькі винищувачі Eurofighter з «Ліелварде» брали участь у такій місії, зауважили латвійські захисники неба.

Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс прокоментував цей інцидент на Twitter (X): "Патрулювання повітряного простору НАТО працює на повну потужність і союзники можуть негайно реагувати. Сьогодні німецькі винищувачі Eurofighter вперше з авіабази вирушили на перехоплення двох російських військових літаків біля територіальних вод Латвії".

Нагадаємо, що французькі винищувачі Mirage 2000-5 в п'ятницю 29 лютого перехопили над Балтійським морем два російські Су-30М, а також Ан-72.

Раніше повідомлялося, що чотири країни НАТО разом зі Швецією підняли свої винищувачі в повітряний бій через проліт російського літака Іл-20 біля повітряного простору Альянсу. Це є першим спільним підняттям винищувачів і свідчить про тісну співпрацю та інтеграцію між союзниками.

У грудні розвідувальний лайнер Boeing P-8A Poseidon здійснив розвідувальний виліт над повітряним простором Чорного моря.