Нова пошта отримає кредит ЄБРР на обслуговування клієнтів та безпеку співробітників

Кредит від ЄБРР Новій пошті для клієнтів та співробітників
Кредит від ЄБРР Новій пошті для клієнтів та співробітників

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надає позику в розмірі 70 млн євро компанії "Нова пошта" для фінансування її інвестиційної програми до 2024 року.

"Нова пошта" є провідним гравцем на ринку експрес-доставки в Україні, яка кожного року доставляє мільйони відправлень і розширює свою мережу відділень.

"Кредит допоможе нам реалізувати довгострокову стратегію розвитку компанії, перетворити модель обслуговування клієнтів і забезпечити безпеку працівників та клієнтів під час війни", - заявив керуючий директор ЄБРР в Україні та Молдові Арвід Тюркнер.

Фінансування може бути надане в гривні або євро з гарантією покриття 10% від суми кредиту ЄБРР, у рамках Програми інвестицій в муніципальну інфраструктуру та промислову стійкість України (UIF MIIR).

"Ми залучили ці кошти під вигідними умовами, які багато українських банків не могли запропонувати", - зазначив фінансовий директор "Нова Груп" Петро Фоков.

Компанія планує зростання у сегменті кур'єрської та експрес-доставки шляхом збільшення мережі поштоматів, оновлення поштових відділень і терміналів, розвитку мережі відділень та будівництва безпечних укриттів на своїх об'єктах по всій країні.

ЄБРР є найбільшим інституційним інвестором в Україні, який з 2022 року інвестував 4,5 млрд євро в українську економіку. Банк також домовився з акціонерами про збільшення свого капіталу на 4 млрд євро з метою продовження кредитування під час війни та можливого збільшення обсягів після її закінчення.

У 2023 році "Нова пошта" доставила на 30% більше посилок, ніж рік раніше, зокрема 10,2 млн міжнародних посилок, що удвічі більше. Мережа відділень та поштоматів "Нової пошти" збільшилася майже на 5000 одиниць до 27 050, покриття мережі зросло на 20%.

Джерело: Forbes

Читайте також