Новий командувач військ ОК «Захід» та затримання впливових митників. Головне за 15 квітня

Командувачем військ Операційного командування «Захід» призначено генерала Володимира Шведюка. Він раніше очолював ряд військових посад в Україні, включаючи посаду командира мотопіхотної бригади.

Президент України Володимир Зеленський звільнив заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Соловйова і призначив на його місце Андрія Кононенка.

Командувачем військ Операційного командування «Захід» призначено генерала Шведюка. Бригадного генерала Володимир Шведюк призначено командувачем військ оперативного командування «Захід».
Президент України Володимир Зеленський звільнив Тараса Гребеннікова з посади заступника начальника Управління державної охорони. Відповідний указ №227/2024 від 15 квітня оприлюднений на сайті глави держави.
Правоохоронці затримали трьох високопосадовців Київської, Рівненської та Одеської митниць, які обклали «даниною» українських імпортерів зарубіжної продукції.
Росія змогла відновити деякі НПЗ, після атак українських безпілотників.

Фігуранти справи обкладали українських підприємців, які займаються імпортом зарубіжної продукції на територію України. Їм загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Російські НПЗ, які постраждали від ударів українських безпілотників, поступово відновлюються. Кількість простоюваних потужностей знизилась з 14% до близько 10%.

За даними відомства, російські НПЗ швидко відновлюються, незважаючи на санкції і труднощі. Нові посади в українському військовому командуванні та правоохоронних органах були призначені президентом України Володимиром Зеленським.