Новий пакет військової допомоги від США: що отримає Україна

12 грудня президент Джо Байден оголосив про новий пакет допомоги Україні на $200 млн. У цей пакет входять додаткові засоби ППО, артилерійські боєприпаси, протитанкова зброя та інше обладнання. Цю інформацію опублікувало Міністерство оборони США.

Зазначається, що ця допомога є п'ятдесят третім траншем обладнання Адміністрації Байдена, яке надається Україні з серпня 2021 року.

Перелік озброєння включає ракети AIM-9M для протиповітряної оборони, компоненти системи протиповітряної оборони, додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), 155-мм і 105-мм артилерійські снаряди, високошвидкісні протирадіаційні ракети (HARM), ракети з оптичним відстеженням і проводовим наведенням (TOW), протитанкові системи Javelin та AT-4, понад 4 мільйони боєприпасів для стрілецької зброї, боєприпаси для знешкодження перешкод, обладнання для захисту критично важливої національної інфраструктури, запасні частини, генератори, технічне обслуговування та інше допоміжне обладнання.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден під час зустрічі з Зеленським у Білому домі заявив про виділення допомоги Україні в розмірі $200 млн. Він також підтвердив підтримку США для України та запевнив, що Сполучені Штати стоятимуть на боці України.