Оборона Запоріжжя. Новий глава області пояснив, чому «зуби дракона» зводять без тендерів

Кабмін виділив 1,3 млрд на спорудження фортифікаційних споруд у Запорізькій області

Запорізька обласна військова адміністрація оголосила тендер на будівництво фортифікаційних споруд. Іван Федоров, керівник адміністрації, розповів про це у своєму інтерв'ю «Главкому».

Він зазначив, що уряд прийняв рішення не проводити тендери на будівництво фортифікаційних споруд. Силові структури тепер дуже дбайливо контролюють всі оборонні закупівлі. Федоров також зазначив, що оборонні контракти не публікуються у системі «Прозорро» інформаційно-аналітичної системи.

Було рішення уряду про те, що коли будуємо фортифікаційні споруди, тендери не проводимо. Сьогодні усі силові структури дуже прискіпливо дивляться на усі ті оборонні закупівлі, які ми робимо також у частині фортифікації - зазначив він.

Федоров також пояснив, що фортифікаційні споруди мають бути побудовані швидко, а тендерна процедура займає багато часу. Крім того, він зазначив, що інформація про будівництво не має бути публічною, щоб уникнути розкриття деталей робіт окупантам.

Іван Федоров підкреслив, що фортифікаційні споруди будуть зведені за один-два місяці. Десятки контрактів вже укладено на будівництво цих споруд, але це не означає, що вже побудовано багато оборонних споруд. Він також сподівається, що в найближчому майбутньому будуть виділятися ще кошти на ці роботи.

Кількість контрактів не означає кількість оборонних споруд, кількість кілометрів протитанкових ровів.

Росіяни масово встановлюють оборонні лінії на окупованих територіях у вигляді «зубів дракона». Таку інформацію підтверджує також факт, що «зуби дракона» виготовляють на заводі у Гомелі.