Одна з країн Європи планує депортувати понад 1200 росіян

З Латвії висилають громадян Росії

Управління у справах громадянства та міграції Латвії повідомило, що щонайменше 1213 громадян Росії, які не виконали умов міграційного закону і не отримали посвідку на проживання в країні, будуть виселені. За новими поправками до закону, термін для подання документів на отримання посвідки минув 30 листопада. Поки невідомо, чи вже покинули ці люди країну. Тим часом, 1344 особи подали документи на отримання посвідки.

Термін дії посвідок закінчується

Закінчується термін дії посвідок на постійне проживання громадян Росії, які не сплатили іспит на знання державної мови. Остаточна кількість висланих росіян ще не визначена, адже рішення буде прийняте після того, як термін дії посвідок закінчиться 3 січня 2024 року. Зміни до закону передбачають, що ті, хто пересклали іспит до 30 листопада, мають можливість подати заяву на отримання статусу постійного резидента ЄС до 31 грудня.

Необхідність іспиту на знання мови

З вересня 2022 року громадяни РФ повинні були скласти іспит на знання державної мови для отримання посвідки на проживання в Латвії. При цьому, парламент Латвії дозволив перескласти іспит до 30 листопада зі збереженням посвідки і збільшив термін подання документів до кінця року.

Погрози з боку Путіна

Латвія отримала погрози від російського диктатора Володимира Путіна через нові вимоги до російськомовного населення. Уживаються заходи щодо виселення більш ніж 3 тисяч росіян, які мешкають в Латвії, тому що не задовольнили вимоги нового закону про імміграцію. Цим людям доведеться покинути країну або отримати візу для тривалого проживання.