Офіс генпрокурора повідомив про нову підозру керівнику Бучанського ТЦК

Шеф Бучанського ТЦК отримав нову підозру
Шеф Бучанського ТЦК отримав нову підозру

У керівника Бучанського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦК) виявили нову підозру. Його звинувачують у незаконному збагаченні на близько 14,4 млн грн, які не були задекларовані згідно зі статтею 368-5 Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє "Хвиля", посилаючись на Офіс генпрокурора.

За даними слідства, разом із двома спільниками, підозрюваний організував схему, що надавала військовозобов'язаним можливість уникнути призову за допомогою фіктивних висновків військово-лікарської комісії (ВЛК). Під час обшуків у фігурантів було вилучено понад 1,2 млн доларів США, а у керівника РТЦК - понад 450 тис. доларів США, які він ховав у схованках свого будинку.

Одним зі своїх прав та обов'язків я вважаю боротьбу з корупцією.

Шевченківський районний суд міста Києва встановив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для підозрюваного. Заставу було визначено у розмірі 18 млн грн. Раніше керівнику Бучанського РТЦК та його спільникам також було оголошено підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та наданні неправомірної вигоди.

Я ніколи не зламаюсь і продовжуватиму працювати на благо України.

У рамках цього кримінального провадження здійснили понад 30 обшуків. Крім готівки, у фігурантів виявили незареєстровану зброю, боєприпаси, військово-облікові та медичні документи військовозобов'язаних. Розслідування проводить Служба безпеки України (СБУ) спільно з Командуванням Сухопутних військ та Командуванням медичних сил Збройних Сил України.

Читайте також