Окупанти активізувалися на одному з напрямків – Генштаб

Сьогодні, 713-та доба війни Росії проти України, була досить насиченою. Ворожа армія здійснила 81 бойове зіткнення, здійснила 4 ракетних та 17 авіаційних ударів та здійснила 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Воєнна ситуація на Волинському та Поліському напрямках

Ситуація військових дій на цих напрямках залишається стабільною без суттєвих змін. Білоруські війська продовжують залишатись в кордоновій зоні та виконувати свої завдання.

Воєнна ситуація на Сіверському та Слобожанському напрямках

Ворог продовжує зростати свою військову присутність у кордонових районах, проводити розвідувальні дії та обстрілювати населені пункти з території РФ. Також набуває щільнішої мінометно-артилерійської обстрілування вздовж українського кордону.

Воєнна ситуація на Куп'янському напрямку

На цьому напрямку ворог не здійснював наступальних дій, але здійснив авіаційний удар біля населеного пункту Піщане. Крім того, були проведені обстріли близько 15 населених пунктів.

Воєнна ситуація на Лиманському напрямку

Наші війська відбили 14 атак в районі Білогорівки Луганської області та Тернів, Григорівки Донецької області. Противник також обстрілював більше 10 населених пунктів.

Воєнна ситуація на Бахмутському напрямку

Сили оборони відбили 8 атак в районі Богданівки та Кліщіївки Донецької області. Також було обстріляно близько 10 населених пунктів.

Воєнна ситуація на Авдіївському напрямку

Наші війська відбили 20 атак біля Новобахмутівки, Авдіївки, Первомайського та Невельського Донецької області. Ворог також здійснив авіаційний удар в районі населеного пункту Олександропіль. Близько 20 населених пунктів було обстріляно артилерією та мінами.

Воєнна ситуація на Мар'їнському напрямку

Ситуація в бойових діях на цьому напрямку залишається напруженою. Ворог продовжує часто атакувати українські позиції біля Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки. Наші війська стримують напади та відбивають 14 атак.

Воєнна ситуація на Шахтарському напрямку

На цьому напрямку противник не підприємав наступальних дій, але обстрілював деякі населені пункти, зокрема Старомайорське та Новодарівка.

Воєнна ситуація на Запорізькому напрямку

Сили оборони відбили 4 атаки біля Роботиного та Вербового Запорізької області. Також було обстріляно понад 20 населених пунктів.

Воєнна ситуація на Херсонському напрямку

Ворог намагається виконати свої плани по вибиттю військ з плацдармів на лівобережжі Дніпра. За минулу добу було проведено дві спроби штурму позицій наших військ. Крім того, було обстріляно декілька населених пунктів.

За минулу добу українська авіація нанесла удари по 13 районах зосередження ворожих військ та знищила одну керовану ракету Х-59.

Також ракетні війська завдали удари по одному пункту управління ворожих сил, одному району зосередження ворожих військ, двом складам боєприпасів та трьом артилерійським засобам.